F1 in het kort | Leclerc wordt liever zeven keer derde dan één keer eerste dit jaar


In de rubriek 'F1 in het kort' houdt F1Maximaal u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om bekend te maken.
Leclerc aan de tand gevoeld door Olav Mol
Tijdens het Grand Prix-weekend in Canada bezocht Olav Mol namens Ziggo Sport F1-rijder Charles Leclerc om hem een dillema voor te schotelen. Eindigt de Monegask dit seizoen liever zeven keer op het podium dan dat hij 'slechts' één overwinning boekt? 'Ik denk dat ik inderdaad dan liever zeven keer derde word, want dat is waarschijnlijk beter en voordeliger voor het kampioenschap. Ik ben niet goed in rekenen, maar dat is gemakkelijk uit te rekenen', aldus de coureur van Ferrari.
Verstappen beklimt berg in Graz voor GP Oostenrijk
Max Verstappen gaat de bergen in. De Red Bull-coureur zal op 26 juni, voorafgaand aan de Grand Prix van Oostenrijk, de Schlossberg in Graz beklimmen met zijn Formule 1-bolide. Het evenement van Red Bull moet als promotiemateriaal gelden voor de Oostenrijkse Grote Prijs. Ook zal er een handtekeningensessie worden gehouden met alle Red Bull-coureurs. 
Armoede in de Formule 1
Zakenblad Forbes kwam deze week met een kersvers lijstje van de best betaalde atleten. Het is Lewis Hamilton die weer aan kop gaat, hij verdiende in 2018 naar verluidt 55 miljoen dollar. Goed voor een plekje als de op twaalf na rijkste sporter ter wereld. Sebastian Vettel is de enige andere F1-coureur die op de rijkenlijst staat, hij verdiende ongeveer 40 miljoen dollar. Goed voor een plek op nummer dertig. Een jaar eerder trof men Vettel nog op positie 18 maar door hogere salarissen in het voetbal en basketbal moeten de heren naar achter geschoven worden. De nummer 1? Lionel Messi, de voetballer mocht 127 miljoen dollar bijschrijven. 
Ferrari vecht niet langer de straf van Vettel aan
Ze waren het bij de Italiaanse renstal verre van eens met het besluit van de stewards om Vettel te voorzien van een straf van vijf seconden. Ze besloten het besluit aan te vechten. Motorsport-Magazin weet nu echter te vertellen dat ze de strijd laten voor wat het is.
McLaren het juist niet eens met uitstellen onthulling nieuw regelement
Terwijl Ferrari, Mercedes en Red Bull het inmiddels wel best vinden geeft Andreas Seidl van McLaren aan dat het verder uitstellen van de onthulling van de regelementen ervoor kan zorgen dat het regelement rommelig zal worden. Hij was het met een eerste versie eens maar wil vooral weten wat het team staat te wachten zodat een nieuwe R&D-fase ingezet kan worden. Donderdag wordt in Parijs verder gesproken over het onderwerp. Ook Renault vreest dat de regels waar ze al mee akkoord zijn gegaan, te veel kunnen veranderen. 
Ferrari en Mercedes zijn het eens over de deadline van de onthulling nieuwe F1-regels
Nog altijd is niet geheel bekend wat de grote veranderingen in de Formule 1 worden vanaf 2021. Mattia Binotto heeft een vroege versie van de regelementen gezien, hij denkt dat het beter is om langer aan de regels te werken. Toto Wolff sluit zich daar bij aan. Over het algemeen vindt Mercedes de nieuwe regels wel prima maar ze begrijpen dat niet ieder team momenteel wil tekenen. 
Grosjean betrapt inbrekers bij inbraakpoging
Romain Grosjean had afgelopen nacht een vreemd bezoek aan huis. Nadat de Haas-coureur wakker werd van lawaai trof hij beneden twee inbrekers aan, die er vervolgens als een speer vandoor gingen. De Fransman doet verslag van het incidentje op zijn Instagram-pagina . Gelukkig hebben de dieven geen waardevolle spullen mee kunnen nemen. 
Kubica moet in eerste training Canada plaatsmaken voor Latifi
Nicholas Latifi mag vrijdag voor eigen publiek een Formule 1-auto besturen. De 23-jarige Canadees mag in Montreal de eerste vrije training rijden voor Williams in plaats van Robert Kubica, zo meldt het team op de website . Het is de zevende keer dat Latifi een F1-bolide mag besturen bij de start van een raceweekend. (Foto: Williams F1 Team)
Alles moet groener
Deze maand moeten de teams eindelijk een contract te zien krijgen waarin de regels voor het seizoen van 2021 uiteengezet zijn. Het is nog afwachten maar veranderingen zijn onontkoombaar. Een van de zaken waar de Formule 1 zich op wil richten is CO2-neutrale brandstof. De motoren moeten, volgens Auto-Motor-und-Sport , rijden op een synthetisch goedje dat beter voor het milieu is.  
Norris vs Sainz in FIFA
McLaren-coureur Lando Norris streamt met regelmaat op het game-platform Twitch. Zo zag je hem de 24 Uur van Le Mans met Max Verstappen uitzenden (zelf reed hij niet mee) en reed hij dit weekend met de Nederlander op oval-circuits. Een potje FIFA 19 met zijn teamgenoot Carlos Sainz volgde. Een mix van frustratie en gelach alom; in deze video zie je hoe hij na een tegendoelpunt zijn controller naar het hiernamaals slaat.
Ferrari doet mee een ESports-competitie
De FIA heeft bevestigd dat Ferrari meedoet aan de ESports-competitie van 2019. Dat blijkt uit een persbericht die is rondgestuurd door de FIA. Het hing al in de lucht dat het team uit Maranello, dat als enige van de topteams nog niet mee deed, ook zou gaan deelnemen aan de virtuele competitie. Check het persbericht.
Hulp nodig van overheid voor GP Spanje
De Grand Prix van Spanje vecht voor haar voortbestaan na 2019. Vooralsnog loopt het contract af. De Real Automòbil Club de Catalunya (RACC), die het evenement jaarlijks organiseren, heeft inmiddels in een statement gevraagd om overheidssteun om de Grand Prix te behouden.
Zak Brown wil een herkansing
Het was een debacle in Indianapolis. Terwijl Fernando Alonso zijn Triple Crown-titel binnen wilde halen ging er zo veel fout bij McLaren dat zelfs een kwalificatie er niet in zat. Zak Brown hoopt dat Alonso volgend jaar nog een poging wil doen in de oranje bolide maar de Spanjaard maakt nog geen beloftes. Hij houdt zich momenteel enkel bezig met de 24 uur van Le Mans dat over een paar weken aan de beurt is. 'Alonso heeft veel hoogte- en dieptepunten met ons meegemaakt. We geven toe: de laatste tijd vooral dieptepunten. Toch ken ik hem goed, we hebben het nog niet besproken maar ik hoop dat we volgend jaar weer een poging doen', aldus Brown. 
Koop nu jouw Red Bull Racing 2019 F1™ Team T-Shirt!