Sky Sports Italia: ‘Geen contractverlenging voor Bottas bij Mercedes’

Volgens het Italiaanse Sky Sports F1 is de kogel door de kerk in Brackley: Valtteri Bottas zal geen nieuw contract krijgen bij Mercedes. De Fin, die dit seizoen erg lastig op gang komt, wordt in 2022 hoogstwaarschijnlijk vervangen door George Russell, die tijdens de Grand Prix van Sakhir in 2020 al liet zien wat hij in huis had.
De Brit, die de laatste drie jaar uitkomt voor Williams, mocht in de tweede race in Bahrein invallen voor Lewis Hamilton, die met corona thuiszat. Direct zat Russell op de snelheid van Bottas, die al jaren gewend was aan de Mercedes W11. Tijdens de race ging de F2-kampioen van 2018 op een prachtige wijze voorbij aan zijn eenmalige teamgenoot, waardoor hij op een geweldige overwinning afstevende.
Maar helaas ging het allemaal mis voor Russell tijdens twee mislukte pitstops, waardoor hij terugviel naar het achterveld. Toch bleef er een gedachte hangen bij de kenners: als George Russell nú al beter is in die auto dan Valtteri Bottas, wat kan hij dan in een heel seizoen?


2022 het jaar?


Het lijkt erop dat fans en analisten die vraag beantwoord gaan zien. Sky Sports Italia, de uitzendgemachtigde van de Formule 1 in Italië, laat op Instagram weten dat Bottas geen contractverlenging krijgt voor volgend seizoen. 
De Fin maakt een ontzettend lastige periode mee. Waar zijn teamgenoot Lewis Hamilton aan het vechten is om de titel met Max Verstappen, bungelt Valtteri Bottas ergens in het middenveld. De Mercedes-rijder is terug te vinden op de zesde positie, met een puntentotaal van 47. Dat zijn er al 58 minder dan Max Verstappen.


Mercedes uit kritiek op Bottas


Dat er haarscheurtjes in de relatie tussen Mercedes en Bottas zijn ontstaan, wordt dit seizoen pijnlijk duidelijk. Toto Wolff liet, na de Grand Prix van Monaco, weten dat Valtteri Bottas zelf verantwoordelijk was voor zijn uitvalbeurt na een mislukte pitstop. In Azerbeidzjan reageerde Bottas daar verbaasd op en eiste hij een verbetering van zijn team.
Maar ook in Bakoe was de performance van Bottas alles behalve goed te noemen. De Fin startte de race als tiende, viel op een gegeven moment terug naar de dertiende positie en wist uiteindelijk op te klimmen naar plek twaalf. Wederom eiste Bottas antwoorden van zijn team…


Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Sky Sport F1 (@skysportf1)
Het bericht Sky Sports Italia: ‘Geen contractverlenging voor Bottas bij Mercedes’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines