Verstappen maakt zich zorgen over Oostenrijk: 'We hebben updates van Honda nodig'


Tijdens de Grand Prix van Frankrijk mochten Max Verstappen en Pierre Gasly aan de slag met de spec-drie motor van Honda nadat ze in Azerbeidzjan een eerdere update ontvangen hebben. Gedurende de race bleek echter dat er in Japan werk aan de winkel is. 
Een start op P4 en over de finish op P4, Verstappen heeft spannendere races meegemaakt. Zijn onvermogen om Ferrari en Mercedes bij te houden ligt niet aan de stuurmanskunsten van de Nederlander maar aan de power unit: ‘Je ziet in de eerste ronde dat we snelheid missen ten opzichte van de topteams,’ aldus Verstappen in gesprek met Racefans.net .
‘De balans van de auto was niet slecht, we hebben alleen echt meer performance nodig als we competitief willen zijn. We moeten grotere stappen maken met de motor’, vervolgt de Red Bull-coureur. ‘Je zag dat Renault over één ronde een krachtige kwalificatiemodus heeft, of wat ze ook gebruiken in de eerste ronde. Daarna verliezen ze terrein, je merkt direct dat ze geen bedreiging meer zijn. McLaren is daarnaast sterk op het rechte stuk. Wij moeten naar verbetering zoeken.’
Optimistisch over Honda maar niet over Oostenrijk
Verstappen spreekt zich doorgaans positief uit over de samenwerking met de Japanse motorfabrikant en ook nu geeft hij ondanks zijn wens voor meer vermogen aan vertrouwen in het merk te hebben. ‘Meer updates komen zeker tijdens de volgende races, ik maak me alleen zorgen over de Oostenrijkse GP. Het wordt niet veel beter dan afgelopen weekend, we moeten realistisch blijven. Maar, we zien wel. We krijgen weer veel rechte stukken en weinig bochten waarin we terrein kunnen winnen. Als we überhaupt terrein weten te winnen. Ik denk dat we momenteel niet superieur zijn.’ (Foto: Red Bull Content Pool)

Top Headlines

Oudere Top Headlines