Lewis Hamilton hoeft George Russell niet als teamgenoot: ‘Heb niet het idee dat er iets moet veranderen’

Mercedes-coureur Lewis Hamilton ziet Valtteri Bottas het liefst ook in 2021 naast zich rijden in de Mercedes. Op de persconferentie in Oostenrijk wordt de Brit gevraagd naar de geruchten rondom de vervanging van zijn teamgenoot, waarbij George Russell veelal genoemd wordt als de eventuele vervanger.
Sinds zijn debuut bij Mercedes in 2017 heeft Valtteri Bottas ontzettend veel kritiek ontvangen. De Fin lukt het niet om consistent een vuist te maken tegen Hamilton, waardoor Lewis in de laatste vier jaar gemakkelijk richting het kampioenschap heeft kunnen fietsen. Ook in 2021 is Bottas niet terug te vinden in de kampioenschapsstrijd.
Waar Hamilton aan het vechten is met Max Verstappen om de leiding in het kampioenschap, staat Valtteri Bottas op de vijfde plaats, met meer dan 70 punten achterstand op de Nederlander. Volgens de Italiaanse en Duitse pers was het dan ook duidelijk: de tijd van Bottas bij Mercedes zit er op.
George Russell, de F2-kampioen van 2018, rijdt nu al voor het derde jaar bij Williams en wil dolgraag de overstap maken naar het grote team. De Brit staat onder management van Toto Wolff, dus een switch met Bottas(die ook gemanaged wordt door Wolff) zit er dik in. Maar voor Lewis Hamilton hoeft dat niet zo.
De zevenvoudig wereldkampioen ziet Valtteri Bottas het liefst naast zich in 2022, zo laat hij weten op de persconferentie voor de Grand Prix van Stiermarken.
“Valtteri is nog altijd mijn teamgenoot en we weten beide hoe het is om ups en downs te hebben in onze carrières”, zo begint Hamilton. “Voor mij is hij een geweldige teamgenoot, dus ik zie niet in waarom er iets zou moeten veranderen” , aldus de Mercedes-coureur.
Het bericht Lewis Hamilton hoeft George Russell niet als teamgenoot: ‘Heb niet het idee dat er iets moet veranderen’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines