Red Bull pusht bij Honda voor meer risico: 'Maar dit is moeilijk'


Red Bull Racing hoopt dat Honda bereid is om meer risico te nemen met de power unit. Dat zei Helmut Marko woensdag op een persconferentie die hij hield samen met Max Verstappen voor de Grand Prix van Oostenrijk, de thuis-GP van Red Bull Racing. 
'We proberen nu meer risico te nemen met onze Japanse partners', laat Marko weten op de persconferentie. 'Dit is moeilijk', vervolgt de consultant van Red Bull Racing. 'Ze hebben een hele andere cultuur dan ons', citeert Vol.AT hem.
Aanpassingen aan RB15
Verstappen en Marko hopen dat de relatief hogere temperaturen die komend weekend zijn voorspeld voor een andere pikorde zorgen in de Formule 1. Het wordt waarschijnlijk zondag 32 graden tijdens de race, dat is dan de warmste Grand Prix van het seizoen tot dusver.
'We hebben nog niet zulke hoge temperaturen gehad', zegt Marko. 'Dat heeft effect op de remmen. Misschien moeten we bepaalde onderdelen van de auto aanpassen', hint de adviseur op veranderingen in verband met de hitte aan de RB15.
Verstappen hittebestendig?
Marko noemt het verder 'een banden- en hitte-loterij' komend weekend. 'Hoe zullen de banden zich houden met deze temperaturen?', vraagt hij zich af. 'Tot nu toe is er maar één team die goed met de banden om kan gaan en dat is Mercedes.' En Verstappen? Die bereidt zich wel voor in de sauna, grapt de Red Bull-coureur. (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Top Headlines

Oudere Top Headlines