Tung wijst winnaar aan voor Grand Prix Oostenrijk: 'Niet Red Bull'


Ho-Pin Tung verwacht dat de Oostenrijkse Grand Prix er niet heel anders uit zal komen te zien dan die in Frankrijk. De coureur annex analist denkt dat Mercedes in Spielberg als winnaar uit de strijd zal komen, en beargumenteert zijn standpunt vanuit verschillende hoeken.
In gesprek met Grand Prix Radio blikt Tung vooruit op het aankomende raceweekend. De verwachting is dat Mercedes net als op Paul Ricard heer en meester is. 'Mercedes is inderdaad favoriet, wat dat betreft zie ik geen grote veranderingen in de pikorde. Tenzij de updates van Ferrari nu wel de gewenste downforce zullen brengen (In Frankrijk waren de aerodynamische updates niet effectief, red.). Het is duidelijk dat Ferrari op de Red Bull Ring rechte lijn-snelheid moeten inwisselen voor neerwaartse druk.'
Geen hoop voor Red Bull
Tevens denkt Tung dat fans van Red Bull Racing zich niet al te veel hoeven te verheugen op een podiumplek. Van dichtbij zagen duizenden Oranjefans vorig jaar hoe Max Verstappen naar de overwinning reed, iets wat een jaar later onmogelijk lijkt. 'Dat leek op voorhand wat onlogisch op een circuit met lange rechte stukken, maar het geheim zat ‘m er natuurlijk in dat Red Bull in vergelijking met de concurrentie veel downforce had. Dat voordeel qua downforce hebben ze dit jaar duidelijk niet.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Top Headlines

Oudere Top Headlines