Priestley stelt verwachting over Red Bull bij: 'Beste mogelijkheid dit jaar'


Het tweede raceweekend in Bahrein staat voor de deur. De allereerste race ging Red Bull Racing , ondanks een dure fout bij Pierre Gasly, buitengewoon goed af met Max Verstappen op de derde plek.  F1 Maximaal sprak vlak na de testweken in Barcelona met Marc Priestley over zijn verwachtingen rondom het team van Red Bull dit seizoen.
Aan het einde van vorig seizoen was de oud McLaren-monteur nog stellig over de renstal van Christian Horner. Toen had Priestley namelijk de indruk dat Red Bull ook dit seizoen, ondanks de nieuwe Honda-krachtbron, niet mee zou draaien om het wereldkampioenschap . Maar daar lijkt na de testweken in Barcelona verandering in te zijn gekomen.
‘Ze maken een goede kans dit jaar', begint Priestley positief. 'Ze gaan hun eerste races in met een auto die niet alleen snel, maar ook betrouwbaar is. De afgelopen jaren hebben ze altijd geworsteld met betrouwbaarheidsproblemen. De auto's vielen bijvoorbeeld vaak uit. Bovendien moesten ze omgaan met een motor die ondermaats presteerde. Ik denk dat ze nu met Honda op het gebied van prestatie en betrouwbaarheid goed vooruitgegaan zijn.'
Door goede betrouwbaarheid meer focus op performance
Aangezien de bolide van Verstappen en Gasly een goede indruk op het gebied van betrouwbaarheid heeft achtergelaten, kan het team nu dan ook echt gaan werken aan andere belangrijke zaken. 'Met een betrouwbare auto kunnen ze zich nu direct focussen op performance om de auto sneller te maken. Ik denk dat ze zich in het verleden meer moesten focussen op het betrouwbaarder maken van de auto en dat ze zich pas later konden ontwikkelen op het gebied van prestaties. In dat opzicht hebben ze nu een mooie kans met twee goede coureurs.'
'Ik denk dat Max een van de beste is'
De 42-jarige televisiepresentator is nu dan ook erg lovend over de Oostenrijkse formatie, en in het bijzonder over Max Verstappen. 'Ik denk dat Max een van de beste coureurs in de Formule 1 is', aldus Priestley over de 21-jarige Nederlander. 'Als je hem een goede auto geeft dan kan hij absoluut meevechten voor overwinningen, en wie weet wel meer dan dat. Het kan een erg interessant jaar worden en een sterk jaar voor Max.' (Foto: F1Maximaal)

Top Headlines

Oudere Top Headlines