Verstappen: "Red Bull doet nu niet mee, maar Mercedes en Ferrari zijn niet ver weg"

Maar liefst vijf keer werd Max Verstappen dit seizoen vierde, dat terwijl het seizoen nog maar acht races oud is. Max Verstappen hoopt dat Red Bull snel een volgende stap zet, want die vierde plaatsen is hij wel beu.
"Vijf keer vierde, geweldig!", roept Verstappen tijdens de persconferentie met gevoel voor sarcasme. "Frustrerend wil ik het niet noemen, want zover rijden we niet achter de koplopers aan, maar ik doe niet mee om vierde te worden. Dan mis je gewoon de boot."
Verstappen richt zijn pijlen in de zoektocht naar de weg naar voren in instantie op Ferrari, aangezien hij Mercedes nog een maatje te groot acht: "Het is niet zo dat de auto overal heel veel tekort komt. Het bochtenwerk van de RB15 is beter dan dat van Ferrari, alleen gaan die op het rechte stuk als een raket. Op Paul Ricard zagen we echter wel dat we zowel op de rechte stukken als in de bochten tekortkomen op Mercedes."
"We zullen ons op beide vlakken dus moeten verbeteren om terug te keren op het Formule 1-podium", aldus Verstappen, die zich in Oostenrijk gesteund weer door vele Nederlandse fans: "Het is goed om de fans hier weer in groten getale te zien, dat tovert tijdens de race een lach op mijn gezicht. Ik hoop hen te belonen met een mooi resultaat."

Top Headlines