Ralf Schumacher: ‘Mercedes afgewezen door Max Verstappen’

Volgens voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher heeft Mercedes geprobeerd om Max Verstappen binnen te hengelen voor 2022. Dat is de enige logische verklaring voor de vroege contractverlenging van Lewis Hamilton, zo meent de Duitser. Verstappen heeft namelijk ‘nee’ gezegd tegen Mercedes.
Op de zaterdag voor de Grand Prix van Oostenrijk maakte Mercedes bekend dat Lewis Hamilton ook in 2022 én 2023 voor het Duitse team zou rijden. Die aankondiging kwam opmerkelijk vroeg, aangezien de zevenvoudig wereldkampioen pas in januari van 2021 zijn contract voor dít seizoen heeft getekend.
Ralf Schumacher snapt wel waarom Mercedes al zo snel was met het tekenen van de contracten: Hamilton was nog de enige optie voor het eerste stoeltje: “De contractverlenging van Hamilton betekent voor mij niets minder dan dat Max Mercedes heeft afgewezen. Zij hadden de hoop dat zij met Max een nieuw avontuur konden beginnen in de toekomst. Nu die droom is vervlogen, hebben ze Lewis gehouden als alternatief. Red Bull gaat nu een geweldige tijd tegemoet met Verstappen” , aldus Schumacher tegenover Sport Bild .
Het bericht Ralf Schumacher: ‘Mercedes afgewezen door Max Verstappen’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines