Schumacher verdedigt Red Bull: ‘Dat is géén plek om in te halen’

Ralf Schumacher snapt de woede van Red Bull Racing volledig! Het Oostenrijkse Formule 1-team is woedend op Lewis Hamilton, na zijn aanvaring met Max Verstappen in Groot-Brittannië. De zevenvoudig wereldkampioen probeerde in Copse Corner voorbij te gaan aan Verstappen, maar tikte het rechter achterwiel van de Nederlander aan.
Hierdoor schoof Max met een snelheid van bijna 300 kilometer per uur in de bandenstapel, wat een impact van 51G opleverde. Na het incident liet Christian Horner weten dat Lewis Hamilton beter had moeten weten. De man die inmiddels al 13 jaar actief is in de Formule 1, zou moeten snappen dat je in Copse Corner niet inhaalt in de eerste ronde, als de banden nog koud zijn en de auto’s het zwaarst.
Schumacher, voormalig coureur van onder andere Williams, is het volledig eens met de leiding van Red Bull. De Duitser is van mening dat Lewis Hamilton een grove fout heeft gemaakt op Silverstone.
“Het was een fout van Lewis, overduidelijk. Dat is géén plek om in te halen. Lewis heeft heel veel geluk gehad dat Max daar geen verwondingen aan heeft overgehouden. De actie was over de grens, het was écht een harde crash”, aldus Schumacher tegenover Sport Bild .
Het bericht Schumacher verdedigt Red Bull: ‘Dat is géén plek om in te halen’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines