Horner nog steeds kwaad om juichen én opmerkingen Mercedes

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is nog altijd niet te spreken over Mercedes, na het incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in Groot-Brittannië. Hamilton tikte Verstappen aan in Copse Corner, waardoor de Nederlander hard in de bandenstapel vloog, waarbij de impact 51G was. 
De Limburger werd om die reden naar het ziekenhuis in Coventry gestuurd, om voor de zekerheid een MRI- en CT-scan te maken, om zeker te zijn dat Verstappen geen vervelende gevolgen over zou houden aan de crash. Terwijl Max in het ziekenhuis lag, wist Hamilton de race te winnen en ging Mercedes helemaal uit haar dak, tot ergernis van Red Bull Racing.
“Ik ben nog steeds teleurgesteld over de feestvieringen van Mercedes. Het team was op de hoogte van de ernst van de crash en wist dat Max was opgenomen in het ziekenhuis. Het is voor mij ondenkbaar dat je dat niet tegen je coureur zegt, om hem te beschermen tijdens de interviews na de race. Zeker omdat het een gevolg is van een incident waar hij voor gestraft is”, aldus Horner.


Opmerkingen Mercedes vallen niet in goede aarde


Waar Christian Horner dus duidelijk van mening is dat Lewis Hamilton schuldig was aan de crash en dat de Brit een té lage straf heeft gekregen , waardoor Red Bull nog steeds aan het kijken is of Hamilton achteraf nog gestraft kan worden. Maar Mercedes-baas Toto Wolff meent dat zijn coureur niks fout deed.
Volgens de Oostenrijker is niet Hamilton, maar Verstappen juist de agressieve coureur in de Formule 1. Die opmerking van Wolff viel niet in goede aarde bij Horner, die nu uitlegt waarom hij dit zo zwaar opneemt.
“Dit was een incident op de baan tussen twee van de beste coureurs ter wereld. Op het moment dat je een coureur in het ziekenhuis hebt liggen en de ernst van de verwondingen nog niet duidelijk is, je auto is afgeschreven en de stewards de coureur die verantwoordelijk werd geacht hebben gestraft, is het logisch dat er emoties in het spel komen, voor alle betrokkenen”, zo begint Horner, die reageert op zijn relaas na de race waar hij veel kritiek op kreeg.
“ Ik vond ook dat het verhaal dat Max op dat moment ‘overdreven agressief’ was, niet gerechtvaardigd was. Je hoeft alleen maar te kijken naar het feit dat Max nul strafpunten op zijn licentie heeft en de afgelopen jaren niet schuldig is bevonden aan verkeerde inschattingen op de baan. De agressieve 17-jarige F1 debutant Max Verstappen waar Hamilton naar verwijst is niet de Max Verstappen van vandaag, net zoals Hamilton niet dezelfde coureur is die hij was toen hij de sport instapte” , zo geeft Horner zijn mening. Het bericht Horner nog steeds kwaad om juichen én opmerkingen Mercedes verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines