Maatregelen verder aangescherpt: Dutch Grand Prix in gevaar

Het kabinet heeft maandagmiddag besloten dat meerdaagse festivals en evenementen niet door mogen gaan deze zomer. Tot half augustus gold al dat alle festivals en evenementen slechts twee derde van de maximale capaciteit mocht benutten en dat alle gasten op anderhalve meter afstand moesten zitten.
Deze maatregelen zijn nu dus aangescherpt, ondanks het feit dat de positieve tests afgelopen week weer gedaald zijn. Volgens de overheid in Den Haag is het nu onverantwoord om de festivalterreinen weer vol open te gooien, terwijl de Deltavariant nog steeds in groten getale aanwezig is.


Dutch Grand Prix


De nieuwe maatregelen lopen op 1 september af. Eén dag later begint de Formula 1 Dutch Grand Prix op Zandvoort, waarbij de organisatie 100.000 bezoekers per dag verwacht. Het is nog maar de vraag of de race in de Nederlandse kuststad mét publiek verreden kan worden, aangezien de regels nu wederom strenger geworden zijn.
Onlangs kwam het nieuws al naar buiten dat de organisatie van de Dutch Grand Prix zich had aangesloten bij een kort geding tegen de overheid, geleid door festivalorganisator ID&T. 


Uitleg demissionair premier Mark Rutte


Demissionair premier Mark Rutte laat in een reactie op de nieuwe maatregelen weten dat hij het zelf ook jammer vindt, maar dat het kabinet op dit moment geen andere keus heeft, ondanks het feit dat de positieve tests teruglopen.
“Helaas, zeg ik wel. We doen dit nu omdat we festivals duidelijkheid moesten geven en het is helaas niet verantwoord om dit door te laten gaan”, zo begint Rutte in een toelichting. Volgens de premier is het wel ‘goed nieuws’ dat de besmettingen dalen, maar: “In de ziekenhuizen loopt het nog wel wat op, dat zal nog een paar dagen zo blijven, maar het is beheersbaar, zo lijkt het. Maar het blijft wel spannend” , aldus de demissionair minister president. Het bericht Maatregelen verder aangescherpt: Dutch Grand Prix in gevaar verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines