Joe Saward: ‘Formule 1 definitief naar Qatar in 2021’

Volgens gerenommeerd F1-journalist Joe Saward is er een overeenkomst bereikt tussen het Losail International Circuit in Qatar en de Formule 1. De koningsklasse van de autosport zal dit jaar gaan rijden op het schiereiland als vervanging voor de afgelaste Grand Prix van Australië.
Qatar probeert al jaren om een Formule 1-race te organiseren, maar de Grand Prix van Bahrein en Abu Dhabi zorgden ervoor dat het aantal races in het Midden-Oosten al aan het maximum zat. Maar door de coronacrisis – en de financiële impact daarvan – heeft de F1 ervoor gekozen om steeds meer races in oliestaten te verwelkomen. Zo wordt er dit jaar ook een Grand Prix georganiseerd in Saoedi-Arabië, in de straten van Jeddah. 
Joe Saward heeft nu dus vernomen dat er nóg een race bij gaat komen in diezelfde regio. De Formule 1 gaat dit jaar ook in Qatar rijden, op het Losail International Circuit, wat sinds 2004 al wordt gebruikt door de MotoGP. 


WK 2022 erg belangrijk


Dat Qatar dit jaar ineens ontzettend enthousiast was om op de Formule 1-kalender te komen, is niet verwonderlijk. Volgend jaar zal namelijk het WK voetbal gespeeld gaan worden in de golfstaat. Het project is onder ontzettend veel kritiek komen te staan nadat bekend werd dat er ruim 6,5 duizend arbeidsmigranten waren overleden tijdens het bouwen van de stadions. 
Met de komst van de Formule 1 kan het land het imago wat oppoetsen, net zoals Saoedi-Arabië dat dit jaar probeert. Voor de FOM (Formula One Management) is het ook een welkome toevoeging aan de kalender, aangezien men minimaal 23 jaar wil organiseren dit jaar. Ook hoopt de FOM dat de sport aan populariteit zal groeien in het Midden-Oosten, waardoor ook de ticketverkoop zal oplopen.  Het bericht Joe Saward: ‘Formule 1 definitief naar Qatar in 2021’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines