Honda teams maken de meeste kilometers op woensdag in Bahrein


Tijdens de tweede en laatste testdag in Bahrein hebben de door Honda aangedreven teams de meeste kilometers gemaakt. De drie coureurs van Aston Martin Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso wisten ieder meer dan honderd ronden te voltooien: Dan Ticktum 135 (P9), Alexander Albon 143 (P7) en Daniil Kvyat 111 (P5).

Op woensdagmiddag neemt Fernando Alonso het McLaren-stuur over van Carlos Sainz en gaat de meest ervaren Spanjaard verder met het testwerk voor Pirelli, dat prototypes van de 2020 banden heeft meegebracht. Ook is er een wisseling bij Racing Point, waar Lance Stroll plaats maakt voor Sergio Perez.

De middag wordt door veel teams gebruikt om data te verzamelen tijdens lange runs, gericht op de race-afstelling. De Thai Albon is de eerste die de grens van honderd ronden doorbreekt, gevolgd door zijn Toro Rosso-teamgenoot Kvyat. Ticktum, die zijn eerste testdag in de RB15 heeft, volgt niet veel later.

George Russel weet voor Mercedes de snelste tijd te klokken (1:29.029), op de voet gevolgd door Perez (1:29.095). Sebastian Vettel noteert de derde tijd (1:29.319), terwijl zijn landgenoot Mick Schumacher na 70 ronden in de Alfa Romeo op de zesde positie belandt (1:29.998).

Top Headlines

Oudere Top Headlines