Helmut Marko legt schuld van Verstappen-crash bij Red Bull Racing

Red Bull-adviseur Helmut Marko geeft zijn eigen team de schuld voor de crash van Max Verstappen en Lewis Hamilton in Italië. De Nederlander startte vanaf pole position, maar verloor de leiding al voor de eerste bocht aan Daniel Ricciardo. Na dat moment ging er veel mis bij Red Bull.
Het Oostenrijkse team liet zich ‘undercutten’ door McLaren, waarna de pitstop van Max Verstappen ook nog eens dramatisch verliep. Verstappen stond 11 seconden stil, waardoor de kans op een overwinning vervlogen was. Naast het feit dat Max niet meer voor de overwinning kon vechten, kwam Lewis Hamilton na zijn stop ook nog eens pal voor de deur bij Verstappen.
Dit resulteerde uiteindelijk in een crash in de eerste bocht, waarbij beide coureurs in het grind vast kwamen te zitten. Helmut Marko is van mening dat de pitstop van Red Bull de reden is voor de crash. Verstappen had daar in eerste instantie nooit mogen rijden.
“Wij hebben Max in die positie gebracht met de langzame pitstop van 10 seconden. We hadden hem eerder binnen moeten halen om dit te voorkomen. Voor mij is dit een racing incident” , zegt de Oostenrijker tegen Sky Deutschland.
Het bericht Helmut Marko legt schuld van Verstappen-crash bij Red Bull Racing verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines