Toto Wolff: ‘Deze overwinning is bitterzoet door Max’

Mercedes-baas Toto Wolff zag Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Rusland voorbijgaan aan Max Verstappen in het kampioenschap. Toch was de Oostenrijker niet helemaal tevreden na de overwinning van de zevenvoudig wereldkampioen. De reden hiervan was het knappe optreden van Max Verstappen.
De Nederlander startte vanaf de laatste positie door een gridstraf voor een motorwissel én een gridstraf voor het incident met Lewis Hamilton in Italië. Mercedes besloot ook Valtteri Bottas een nieuwe motor te geven, om Verstappen tegen te houden in het begin van de race, maar in de dertiende ronde ging Max al voorbij aan de Fin.
Uiteindelijk wist Verstappen zich zelfs terug te vechten tot een tweede positie, door de heftige regenval in de laatste paar rondes. Red Bull Racing maakte de juiste beslissing, waardoor de Limburger vijf plekken wist te winnen in de laatste drie rondes. Lewis Hamilton wint dus ‘maar’ zeven punten op Verstappen. Daar heeft Wolff niet zo’n lekker gevoel bij.
“De overwinning is bitterzoet doordat Max van de laatste plaats tot P2 terug kwam. Maar we moeten overwinningen pakken zoals we komen” , aldus Wolff.
Het bericht Toto Wolff: ‘Deze overwinning is bitterzoet door Max’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines