BREAKING. Stewards doen uitspraak na pitstraat incident van Lando Norris

Lando Norris kende een zeer vervelend einde van de Russische Grand Prix. De McLaren-coureur ging aan de leiding in Sochi, maar besloot om buiten te blijven toen het vijf rondes voor het einde begon te regenen. Lewis Hamilton kwam wel naar binnen, waardoor hij voorbij kon gaan aan de jonge Brit.
Op dat moment ging de race van Norris van kwaad tot erger. Ook Max Verstappen haalde Norris op de baan in, waarna Lando de pitstraat in wilde duiken. Maar zijn harde banden gaven hem niet de grip die hij verwachtte en waar hij op hoopte. Hierdoor schoot Norris door, over de witte streep, waarna hij weer terug over de witte streep ging om de pits te bezoeken.
Na de race kreeg Norris bij Jack Plooij te horen dat hij zich bij de stewards moest gaan melden, aangezien het is verboden om over de witte streep heen te gaan bij het in- en uitrijden van de pits. Om 16:45 is hij bij de wedstrijdleiding geweest, die daarna lang hebben overlegd. Anderhalf uur later kwamen zij met een uitslag: Norris komt weg met een reprimande.
“We zijn van mening dat Norris niet met opzet over de witte lijn ging, gezien de omstandigheden”, aldus de stewards.
Het bericht BREAKING. Stewards doen uitspraak na pitstraat incident van Lando Norris verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines