Lewis Hamilton zwaar onder de indruk van Max Verstappen

Max Verstappen moest de Grand Prix van Rusland vanaf de laatste plaats aanvangen, nadat hij een gridstraf had ontvangen voor het wisselen van zijn Honda-motor. Na 53 rondes over het Sochi Autodrom vond de Nederlander zichzelf terug op de tweede positie, achter winnaar Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur is onder de indruk van de inhaalrace van Verstappen.
In Italië en Rusland had Mercedes overduidelijk een betere auto dan Red Bull Racing, maar het Duitse team heeft daar weinig van kunnen profiteren. Lewis Hamilton scoorde twee punten minder dan Verstappen in Monza en zeven punten meer dan de Nederlander in Sochi.
De Brit gaat nu aan de leiding van het kampioenschap met twee punten, maar het Formule 1-circus reist nu af richting circuits waar de RB16B weer een stuk sterker is. Na de race is Lewis Hamilton dan ook niet overdreven enthousiast en kijkt hij vooral naar de ‘damage limitation’ van zijn titelrivaal.
“Om vanaf de laatste plaats te finishen op de tweede plek is enorm knap. Die Red Bull is al het hele seizoen zó snel, dus dit hebben ze weer goed gedaan. Twee straffen hebben, als laatste starten en als tweede eindigen… Dan doe je aan serieuze damage limitation” , aldus Hamilton bij Sky Sports.
Het bericht Lewis Hamilton zwaar onder de indruk van Max Verstappen verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines