Valtteri Botttas kijkt op naar Max Verstappen

Mercedes-coureur Valtteri Bottas kende gisteren een vrij lastige race. De Fin begon gisteren vanaf de vijftiende plek en kwam moeilijk naar voren. Max Verstappen daarentegen ging als een mes door de boter en reed na zes rondjes al voorbij aan Bottas.
Zowel Verstappen als Bottas namen voor de race een nieuwe krachtbron en moesten daarom achteraan beginnen. De Nederlander nam als eerste een nieuwe motor en begon daarom als allerlaatste. Bottas nam als laatste een nieuwe motor en mocht daarom van plek 15 van start gaan. Na zes rondes ging Verstappen voorbij aan Valtteri Bottas die daarna nog lange tijd in het middenveld rondreed. De 23-jarige Limburger zette zijn weg voort en kwam al snel in de punten terecht terwijl Bottas kleurloos rondreed buiten de punten. Totdat het in de slotfase van de race met bakken uit de hemel viel, toen kon de Fin plekken goedmaken en uiteindelijk als vijfde over de streep komen.
Meer kunnen doen?
Voorafgaand aan de race kwam het nieuws naar buiten dat ook Bottas een nieuwe motor zou steken. Dit was een vrij onlogische move aangezien de Fin ook in Monza al een nieuwe krachtbron nam. Er kwamen al snel allerlei geruchten naar buiten over deze move van Mercedes en Bottas. Sommige insiders beweerden dat het een tactische zet was om Nederlander Max Verstappen dwars te zitten. Hierdoor zou Verstappen veel tijd verliezen en kon Hamilton vooraan flink uitlopen in het kampioenschap. Zover kwam het echter niet: de Nederlander ging de Fin met gemak voorbij in ronde zes van de race. Bottas zei er het volgende over tegen Motorsport-total .
“Ik weet niet of ik meer had kunnen doen om Max achter me te houden. Ik moet nog alle beelden terugzien maar hij ging in ieder geval erg makkelijk langs me heen.”
Anders dan in Monza
Twee weken eerder in Monza wist Bottas van achteraan het veld naar plek twee te rijden. In Rusland ging zijn ‘opmars’, als we het een opmars mogen noemen, iets minder goed. Volgens de Fin was het in Italië veel makkelijker om in te halen. In Rusland heeft rivaal Max Verstappen het beter gedaan volgens de Mercedes-rijder.
“In Monza was het makkelijker om in te halen en ik ging ervan uit dat het hier hetzelfde zou zijn, maar het was heel moeilijk om iemand in te halen. Verstappen deed het beter dan ik vandaag. Ik vond het erg moeilijk en boekte minder progressie.”
Het bericht Valtteri Botttas kijkt op naar Max Verstappen verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines