Christian Horner vraagt om onderzoek naar Mercedes-krachtbron

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner plaatst zijn vraagtekens bij de snelheid van de Mercedes-krachtbron. De Brit is van mening dat de snelheid van Mercedes op het rechte stuk onderzocht moet worden.
Afgelopen raceweekend verliep alles behalve slecht voor Red Bull Racing. Met een dubbele podiumklassering voor Verstappen en Pérez haalde het team belangrijke punten binnen. Ook herpakte Verstappen de leiding in het rijderskampioenschap nadat Lewis Hamilton als vijfde over de streep kwam. Dit door een strategische blunder van Mercedes. Teambaas Christian Horner was erg onder de indruk van zijn team en ook Pérez’ acties vielen hem op, zo blijkt uit een interview met Sky Sports.
“Sergio vocht net zo hard met Lewis als Max normaliter. Het was een dragrace van de pitstraat tot en met de eerste bocht. Hij gaf zijn positie niet zomaar op en bleef voor Lewis, dat was een hele goede actie.”
Onderzoek naar Mercedes
Gedurende het weekend liet Horner doorschemeren onder de indruk te zijn van de snelheid van Mercedes. Vooral de snelheid op het rechte stuk was erg bijzonder volgens de teambaas. Horner zegt dat de krachtbron moet worden onderzocht door de FIA. Ook andere teams klagen over de snelheid van de zilverpijlen, zo stelt de Brit.
“Wij zijn niet alleen als het gaat om de krachtbron van Mercedes. De FIA is nu aan zet, maar op het rechte stuk leek het wel alsof ze hun DRS open hadden. Dat is voor mij genoeg reden tot onderzoek.”
Het bericht Christian Horner vraagt om onderzoek naar Mercedes-krachtbron verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines