Helmut Marko over Mercedes-krachtbron: ‘Dan hebben we een groot probleem’

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko heeft tijdens een interview met F1 Insider laten weten dat Red Bull momenteel alles op alles zet om het gat naar aartsrivaal Mercedes te dichten. Marko denkt dat het van belang is om te achterhalen waardoor Mercedes ineens zo snel is geworden.
Helmut Marko gaat er niet vanuit dat er illegale dingen gebeuren in de garage bij Mercedes. Wel merkt hij op dat er sinds de race op Silverstone flink wat aan performance is gewonnen door het team uit Brackley. Marko weet niet zeker of de snelheid van de auto alleen is toe te schrijven aan de krachtbron of dat er ook andere zaken een rol spelen. Ook spreekt hij zijn zorgen uit over de resterende zes races van dit seizoen. De Oostenrijker vertelde er het volgende over.
“Ik ga er niet vanuit dat Mercedes iets illegaals doet. Wel zien we dat er sinds de race op Silverstone flink wat aan vermogen is bijgekomen. Wij moeten nu onderzoeken of het werkelijk aan de motor is toe te schrijven of dat het ergens anders door komt. Als we niets vinden dan hebben we een probleem voor de rest van het seizoen.”
Verstappen kalm
De voormalig Formule 1-coureur laat weten dat Max Verstappen zich nergens druk om maakt. Volgens Marko zegt de Nederlander enkel en alleen wat er goed is en beter moet aan de auto.
“Wij gaan gewoon op dezelfde weg door met ons seizoen. Max die maakt zich nergens druk om en laat ons zien wat er beter moet aan de auto.”
Het bericht Helmut Marko over Mercedes-krachtbron: ‘Dan hebben we een groot probleem’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines