David Coulthard vol verbazing over performance Lewis Hamilton

Oud-Formule 1-coureur David Coulthard is van mening dat Lewis Hamilton dit seizoen erg veel fouten maakt in tegenstelling tot andere jaren. In gesprek met Channel 4 laat de Schot weten dat Max Verstappen daar volgens hem de oorzaak van is.
Coulthard die zelf vijftien seizoenen in de Formule 1 reed, doelt op de incidenten in Imola en Rusland eerder dit seizoen. Hij ziet een compleet andere Lewis Hamilton op en naast de baan, eentje die hij nog niet eerder gezien heeft. Vandaar dat de voormalig Red Bull-coureur denkt dat Hamilton enorm onder druk staat. Hij vertelde er zelf het volgende over.
“In Imola raakte Lewis eerst het grind en daarna de bandenstapel. Uiteindelijk kon hij zijn weg nog vervolgen en kwam hij als tweede over de streep. Ook in Rusland raakte hij tijdens de kwalificatie maar liefst twee keer de muur. Hij had geluk dat de schade in beide gevallen meeviel. Het is erg opvallend en ik ben er ook wel een beetje verbaasd over want zo ken ik Lewis niet. Het laat zien dat hij onder grote druk staat van Max.”
16 down, 6 to go
Momenteel scheelt het niet veel tussen Verstappen en Hamilton. Beide heren verschillen zes punten met nog zes races te gaan. De komende circuits zijn nek-aan-nek en men verwacht dat de strijd tot aan de laatste race in Abu Dhabi zal doorgaan. De volgende race in de Verenigde Staten is een sterk circuit voor het team van Mercedes. Daarna volgen Mexico en Brazilië waar de Red Bull goed uit de verf moet komen. Na Brazilië reist het circus af naar Qatar en Saoedi-Arabië waarvan niemand echt weet hoe de pikorde zal zijn. Als laatste wordt er geracet in de woestijn van Abu Dhabi waar Max Verstappen vorig seizoen pole en de overwinning wist te pakken. Het zal er dus om gaan spannen voor de rest van het seizoen!
Het bericht David Coulthard vol verbazing over performance Lewis Hamilton verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines