Formule 1-analist: ‘Max Verstappen maakt zich terecht zorgen’

Mark Hughes van The Race weet het zeker, Max Verstappen heeft terechte zorgen als het om aartsrivaal Mercedes gaat. De Nederlander uitte namelijk eerder deze week zijn zorgen over de snelheid van Mercedes.
Sinds de Grand Prix van Groot-Brittannië is Mercedes weer helemaal terug op niveau. Waar de eerste paar races moeizaam verliepen voor het team uit Brackley lijkt er sinds Silverstone geen vuiltje meer aan de lucht voor de zilverpijlen. Alleen tijdens de Grand Prix van Nederland moest Mercedes het onderspit delven tegen een oppermachtige Max Verstappen. Na de race op Zandvoort was het echter weer back to reality voor Red Bull. In Monza, Rusland en Turkije was de ruwe snelheid nergens te bekennen en het leek er in eerste instantie op dat het puntenverschil met Mercedes en Hamilton flink zou toenemen. Uiteindelijk bleek dit niet het geval door factoren zoals regen en crashes.
Circuitgebonden?
Natuurlijk zijn Monza, Sochi en Turkije zogenaamde ‘powertracks’, maar toch is dit niet de oorzaak voor het fikse gat tussen Red Bull en Mercedes. De oorzaak ligt volgens Hughes bij het feit dat Mercedes nog steeds flinke upgrades meebrengt naar de races. Kijk maar naar teams als Aston Martin die de 2020 Mercedes W11 bijna een op een hebben gekopieerd. Op verschillende circuits waar er meer van de aerodynamica wordt gevraagd heeft het team het zwaar terwijl Mercedes dikwijls goed uit de verf komt. Dit alles zou dus des te meer aangeven dat er verschillende upgrades zijn geweest aan de Mercedes-bolide. Hughes’ conclusie is dan ook dat Max Verstappen zich terecht zorgen moet maken over de resterende zes races van dit seizoen.
Het bericht Formule 1-analist: ‘Max Verstappen maakt zich terecht zorgen’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines