Daniel Ricciardo hoopt dat Max Verstappen wereldkampioen wordt in 2021

McLaren-coureur Daniel Ricciardo hoopt dat zijn goede vriend Max Verstappen er dit seizoen met de titel vandoor gaat. Hij denkt dat een titel voor Verstappen beter zou zijn voor de sport.
Dit seizoen kunnen Formule 1-fans genieten van een geweldig gevecht tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. De twee maken elkaar op en naast het circuit regelmatig het leven zuur en dat resulteert soms in tranen. Ook McLaren-coureur Daniel Ricciardo geniet van het gevecht tussen beide heren. Aangezien de Honey Badger en Verstappen drie jaar lang teamgenoten zijn geweest is het niet geheel onlogisch dat Ricciardo’s keuze uitgaat naar de Nederlander. Ondanks deze mogelijke bias weet de man uit Perth zijn mening goed te onderbouwen. Hij is dan ook van mening dat het een ‘feel-good moment’ zou zijn als Verstappen daadwerkelijk weet te winnen.
Moge de beste winnen
De achtvoudig Grand Prix-winnaar spreekt dus zijn voorkeur uit, maar hoopt dat de beste rijder uiteindelijk wint. Ricciardo hoopt dat het racen eerlijk blijft en dat de beste coureur boven komt drijven. Hij vertelde er het volgende over.
“Ik hoop dat beste rijder wint want als fan is het super mooi om dit gevecht te zien. Ze geven allebei alles en dat zorgt voor mooie momenten. Ik hoop dat niemand ongelukken krijgt en dat de beste coureur uiteindelijk wint.”
Mooi moment voor beide rijders
Lewis Hamilton kan dit seizoen historie schrijven met een achtste wereldtitel terwijl Max Verstappen voor de eerste keer wereldkampioen kan worden. Het zijn beide mooie momenten, maar toch geeft Ricciardo aan een lichte voorkeur te hebben.
“Fans willen een nieuwe kampioen en ik denk dat Max daarom de favoriet is bij veel fans. Het is spannend en een soort feel-good story.”
Het bericht Daniel Ricciardo hoopt dat Max Verstappen wereldkampioen wordt in 2021 verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines