Red Bull wil tweede onderzoek naar legaliteit Mercedes-krachtbron

Mercedes heeft plotseling veel snelheid gevonden en dat zint andere teams niet. Eerder liet de FIA al weten dat er niks mis is met de Mercedes-krachtbron, maar Red Bull Racing-teambaas Christian Horner wil nu een tweede onderzoek naar de legaliteit van de motor.
Volgens Horner is de snelheid van Mercedes op het rechte stuk erg opvallend te noemen. Sinds de race op het Britse Silverstone lijken de Zilverpijlen flink wat aan snelheid gewonnen te hebben. Tijdens de afgelopen Grand Prix in Turkije bleek dit wederom het geval te zijn. Op het rechte stuk was de Mercedes W12 namelijk sneller zonder DRS dan de Red Bull RB16B mét DRS. Een zeer opvallende ontwikkeling en bij Red Bull zijn ze dan ook allerminst amused.
Illegaal?
Volgens Christian Horner is de enige verklaarbare reden voor de plotselinge toename in snelheid een illegale krachtbron. Horner denkt dat Mercedes in een grijs gebied opereert net zoals Ferrari in 2019. Daarom wil de Britse teambaas dat er een tweede onderzoek komt om de legaliteit van de motor te onderzoeken. Ook valt het Red Bull op dat klantenteams van Mercedes zoals McLaren en Williams flink wat snelheid hebben weten te vinden op het rechte stuk. Dit zou dus zomaar een indicatie kunnen zijn van een eerdergenoemd ‘grijs gebied’.
Tweede keer onderzoek doen
Of de wens van Red Bull wordt ingewilligd, is nog maar de vraag. Het team uit Milton Keynes trok namelijk al een keer eerder aan de bel, maar uit dit onderzoek kwamen geen gekke dingen naar voren. Red Bull zal de zaken dus moeten blijven onderzoeken om erachter te komen hoe Mercedes precies te werk gaat. Deze kwestie zal ongetwijfeld nog een staartje krijgen dus stay tuned!
Het bericht Red Bull wil tweede onderzoek naar legaliteit Mercedes-krachtbron verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines