‘Formule 1 blijft na 2021 toch gratis bij Ziggo Sport’

De Formule 1 verdwijnt mogelijk niet compleet achter een betaalmuur in Nederland. Volgens Frederik Middelhoff , presentator van de Nederlandse IndyCar-podcast Green Green Green,  hebben een aantal Ziggo-klanten een verkeerde keuze gemaakt. Nadat het nieuws bekend werd dat Ziggo de F1-uitzendrechten kwijt was, gingen veel kijkers weg bij de provider.
Deze keuze zou ze wel eens duur kunnen komen te staan, meent Middelhoff, die samen met Ziggo-commentator René Hoogterp de IndyCar-podcast maakt. Na dit seizoen neemt NENT de uitzendrechten over van de Formule 1, wat uitgezonden zou gaan worden via de app Viaplay. Maar nu lijkt het er op dat Max Verstappen ook gewoon op televisie voorbij zal komen.
Via een beschermde bron heeft Middelhoff vernomen dat de Formule 1 ook in 2022 exclusief bij Ziggo te zien zou zijn via de decoder. Ziggo-klanten zouden hier geen extra pakket voor hoeven aan te schaffen. 


Ziggo ontkent gerucht niet


TotaalTV besloot navraag te doen bij Ziggo over dit gerucht, maar de provider weigerde te reageren. “Wij gaan niet in op speculaties in de media”, was het antwoord van Ziggo. Wel heeft TotaalTV weten te ontdekken dat UPC Polen, net als VodafoneZiggo onderdeel van Liberty Global, een samenwerking is aangegaan met NENT om de Formule 1 exclusief uit te zenden via de decoder.  Het bericht ‘Formule 1 blijft na 2021 toch gratis bij Ziggo Sport’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines