McLaren looft motorleverancier Renault: "Komen altijd hun beloftes na"

Na een ongelukkig huwelijk met Honda ging McLaren eind 2017 in zee met motorleverancier Renault. In 2018 begon McLaren vervolgens sterk aan het seizoen, maar zakte het aan het einde van het jaar ver weg. Dit seizoen gaat het vooralsnog voorspoedig. Met 52 punten staat het McLaren-team momenteel op de verdienstelijke vierde plek in het kampioenschap voor de constructeurs en het rijdersduo Carlos Sainz en Lando Norris zijn geregeld terug te vinden in de top tien.
Volgens McLaren-teambaas Andreas Seidl kwamen de tegenvallende prestaties in 2018 door het feit dat het team pas laat in het 2017-seizoen switchte van motorleverancier. Het design van de nieuwe bolide moest daardoor drastisch op de schop, wat negatieve gevolgen had voor het verloop van het 2018-seizoen. Nu het stof van de motorleverancierswissel is opgetrokken, gaat het echter weer de goede kant op met de Engelse renstal.
De prettige samenwerking met Renault speelt volgens Seidl een grote rol bij de stijgende lijn die McLaren heeft ingezet: "Het partnerschap met Renault geeft ons alles behalve hoofdpijn. De afgelopen winter hebben ze grote stappen gezet, wat voor ons erg aanmoedigend is. De updates die ze gedurende het huidige seizoen al hebben geïntroduceerd, werken bovendien prima en wanneer Renault iets belooft, dan komen ze die belofte altijd na", aldus een lovende Seidl tegenover Auto Motor und Sport.

Top Headlines

Oudere Top Headlines