"Verstappens eigenwijsheid is geen zwakte, maar juist een kracht"

Helmut Marko doet zelf geregeld pikante uitspraken in de media en schroomt niet om zijn coureurs publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. Een van zijn pupillen, Max Verstappen, heeft volgens de Oostenrijker eveneens geregeld eigenwijze buien, maar Marko kan daar wel mee leven.
"Zodra er een idee in Max' hoofd zit, dan is het lastig om het eruit te krijgen. Uiteindelijk luistert hij heus wel, maar soms heeft hij daar echt moeite mee. Zolang je met goede argumenten komt, geeft hij meestal wel toe."
"Die eigenwijsheid kan een zwakte zijn, maar bij hem is het juist een sterkte", vervolgt de Red Bull-adviseur op de officiële Formule 1-website. "Als je met goede argumenten komt, dan is hij volwassen genoeg om te zeggen dat hij fout zat. Dat siert hem."
Ook Christian Horner looft de passie en adrenaline die door de aderen van Verstappen stromen: "Neem bijvoorbeeld het incident afgelopen seizoen in Brazilië, waar Ocon hem in de rondte tikte en Max zijn leidende positie verloor. Na afloop van die race zie je de passie die Verstappen heeft en de wil die hij toont om altijd de beste te zijn."
"Na die race kreeg ik zelfs een bericht van David Beckham, waarin hij me vertelde dat hij had genoten van de passie en houding die Max die race had getoond. Als er momenteel iemand is in de Formule 1 die dat soort gevoelens op kan roepen bij de fans, dan is het Verstappen wel", aldus Horner.

Top Headlines

Oudere Top Headlines