Abiteboul vreest nieuwe regels: "Machtsverdeling zal waarschijnlijk onveranderd blijven"

De oorspronkelijke deadline voor de presentatie van de nieuwe regels stond op 30 juni, maar die datum is inmiddels gepasseerd. Liberty Media heeft nu samen met de teams afgesproken dat de nieuwe reglementen uiterlijk eind oktober bekend moeten zijn.
De nieuwe afspraken houden de sport al maandenlang in haar greep. Behalve de technische reglementen omtrent de Formule 1-bolides, moeten er voor het 2021-seizoen onder andere ook nieuwe afspraken worden gemaakt over de verdeling van het start- en prijzengeld. De insteek van Liberty Media is om de verschillen tussen de drie topteams en de rest van het veld kleiner te maken.
Renault-teambaas Cyril Abiteboul is er echter niet gerust op dat de F1-bazen de kloof tussen de teams daadwerkelijk kleiner kan maken: "De technische veranderingen kunnen een goede impact hebben op de show, maar de machtsverdeling zal hoogstwaarschijnlijk onveranderd blijven."
"Door de grote financiële voorsprong die Ferrari en Mercedes hebben op de rest, zullen ze namelijk sneller en beter op de veranderingen in kunnen spelen, waardoor het gat met de andere teams net zo groot zal blijven. Renault zal zich daarom tijdens de volgende onderhandelingen vooral richten op het veranderen van de financiële verhoudingen", aldus de Fransman tegenover Motorsport-Total.com.

Top Headlines

Oudere Top Headlines