Wolff: "Ferrari is het momentum al sinds Bahrein kwijt"

Negen races zijn er dit seizoen inmiddels achter de rug, waarvan er acht werden gewonnen door Mercedes en één door Red Bull. Ferrari staat vooralsnog met lege handen en dat had niemand in de aanloop naar het seizoen verwacht.
In Australië begon Ferrari heel sterk aan het seizoen, maar door een verkeerde set-up ging Mercedes er in Melbourne met de overwinning vandoor. In Bahrein domineerden Ferrari en Charles Leclerc, maar zag de Monegask de overwinning aan zijn neus voorbij gaan door motorproblemen. Volgens Mercedes-teambaas had het Italiaanse team tot aan de GP van Bahrein de overhand, maar verloor het daar haar momentum.
"Op een of andere manier waren de problemen van Ferrari in Bahrein de ommekeer. Tot aan die race hadden ze de beste wagen en de beste papieren, maar daarna ging er veel mis aan de kant van de Italianen. In Bakoe was Leclerc snel, maar parkeerde hij zijn bolide tijdens de kwalificatie in de muur. In Canada schoot Vettel zichzelf door zijn penalty in zijn voet en in Oostenrijk liet Ferrari zich aftroeven door Max Verstappen. Het had dus allemaal heel anders kunnen zijn", aldus de Oostenrijker tegenover Autosport.

Top Headlines