Szafnauer wil minder races: "Maak Formule 1 exclusiever en vraag meer geld"

Formule 1-opperhoofd Chase Carey gaf eerder aan de kalender graag te willen uitbreiden naar vijfentwintig races per jaar. Voor volgend jaar heeft hij met Vietnam en Nederland al twee nieuwe races op de kalender, waarbij het nog niet duidelijk is welke Grands Prix hiervoor plaats moeten maken. In de jaren erna kan de kalender worden uitgebreid tot meer dan de 21 races die we nu hebben, iets wat Otmar Szafnauer niet verstandig vindt.
"Naar mijn mening moet Liberty Media eens goed kijken hoeveel rek er in prijs van de Grands Prix zit. Ben je beter af met achttien races die onderling de prijs op kunnen stuwen, of ben je beter af met 25 races? Ik vind dat men de sport exclusiever moet maken en meer geld zou moet vragen om een Grand Prix te organiseren. Twintig races per jaar is voldoende, want met vijfentwintig verliezen de individuele Grands Prix gewoon aan waarde."
De teambaas heeft daarentegen geen problemen met het idee om de Formule 1 naar nieuwe plaatsen te brengen. "De Formule 1 moet Amerika en Afrika hoog op het prioriteitenlijstje zetten, maar tegelijkertijd een goede basis in Europa zien te behouden. Ik zie de sport graag naar Afrika gaan, omdat het een groeiende markt is. Het gaat binnen een paar jaar vast en zeker zover komen", zo besluit hij zijn visie op de kalenderinvulling.

Top Headlines