Honda: "Volgende stap is natuurlijk het aanpakken van de kwalificatiemodus"

Honda steekt niet onder stoelen of banken dat de motor van Red Bull en Toro Rosso nog niet van het niveau is van de krachtbronnen van Ferrari en Mercedes, ondanks twee upgrades gedurende het seizoen tot nu toe. Die upgrades waren vooral gericht op het verbeteren van de betrouwbaarheid, een volgende upgrade moet echter met een flinke vermogensboost gepaard gaan.
"In de race liggen we ook nog wat achter op de concurrentie, maar lang niet zoveel als tijdens de kwalificatie. De volgende logische stap moet dus zijn dat we de kwalificatiemodus onder handen nemen, of iets wat daarvoor door moet gaan. Makkelijk is dat echter niet", zo wordt Honda's technisch directeur Toyoharu Tanabe gequoot door onder andere Autosport.
"We pushen onze motoren nu al tot het uiterste, dus het is niet eenvoudig om 'zomaar' een dergelijke party mode te introduceren of te verbeteren. Misschien dat een dergelijke, verbeterde modus deel uitmaakt van de volgende upgrade (die wordt verwacht in Spa of Monza, red.), maar tijdens de komende race gaan we daar zeker nog niks van zien."

Top Headlines