Max Verstappen aanvoerder van nieuwe generatie Formule 1-kampioenen

Max Verstappen wordt inmiddels zelfs door de grootste criticaster gezien als de meest complete coureur van de nieuwe lichting. De ruwe kantjes zijn er inmiddels vanaf en zijn prestatieniveau is ongekend hoog. Daarnaast weet de Nederlander met regelmaat de wereld versteld te doen staan met magistrale inhaalraces, zoals vorig weekend in Oostenrijk.
Wie worden zijn belangrijkste concurrenten? RacingNews365 zet ze op een rijtje. Lewis Hamilton (34) en Sebastian Vettel (32) waren het afgelopen decennium de grote mannen in de Formule 1. De Brit mag zich, mede gesterkt door het oppermachtige Mercedes, nog altijd de ware kampioen noemen van de Formule 1, maar de jonge garde staat hongerig klaar om het stokje over te nemen.
Charles LeclercHij moet het wonderkind van Ferrari worden, de leeftijdsgenoot van Verstappen is bezig aan zijn tweede seizoen in de Formule 1. Won op weg naar de F1 alles dat er te winnen viel, waaronder het Formule 2-kampioenschap. Daarin was hij een klasse apart.
Zijn debuutseizoen bij Alfa Romeo verliep nog wat wisselvallig, maar frequent liet de Monegask zien dat hij tot bijzondere dingen in staat is. Na één seizoen promoveerde Ferrari hem, waarmee hij een van de jongste coureurs aller tijden in Italiaanse dienst is. In de eerste seizoenshelft liet Leclerc zijn talent meermaals zien. Tweemaal veroverde hij poleposition en tweemaal zag hij een overwinning uit zijn vingers glippen.
Naast zijn indrukwekkende optredens maakte Leclerc ook nog enkele grote fouten, waaronder een crash in de kwalificatie in Baku. Het hoort bij het leerproces, dat bij Verstappen ook enkele jaren in beslag nam.
Lando NorrisPas negentien jaren jong en nu al de revelatie van het seizoen. De goedlachse Brit is de verrassing van 2019 en verrast ook zichzelf. Dat Norris een groot talent is stond buiten kijf, maar dat hij met zo weinig ervaring direct zo snel zou zijn had niemand verwacht.Ondanks dat hij bezig is aan zijn rookieseizoen is het aantal fouten op één hand te tellen en moet Carlos Sainz vol aan de bak om de Brit achter zich te houden. Norris heeft een gouden toekomst voor zich en beschikt met de MCL34 over een auto waarmee hij zichzelf kan tonen. George RussellMoederziel alleen rijdt hij zijn races. Zijn Williams is te langzaam voor de subtop en Russell is te snel voor teamgenoot Robert Kubica. De Brit won vorig seizoen overtuigend het F2-kampioenschap en rijdt dit seizoen geweldig, maar niemand ziet het. Hij is de man die Kubica’s carrière definitief ten einde kan brengen.
Pas 21 jaar en met een Mercedes-contract op zak. Mercedes kan hem volgend seizoen de kans geven bij een team als Racing Point dat met Mercedes-motoren rijdt, want een ding is zeker: Russell moet weg bij Williams, wil hij hogerop komen en niet vergeten worden.
Esteban OconDe Fransman liet zichzelf bij Racing Point/Force India regelmatig gelden. Schuwde het gevecht met Sergio Perez niet en is razendsnel. Werd slachtoffer van de overname van Force India door vader Stroll én de komst van Daniel Ricciardo bij Renault, waardoor hij dit seizoen zonder racestoeltje zit.
In 2020 moet Ocon terugkeren op de Formule 1-grid, anders is het over en uit. 2020 wordt met recht het jaar van de waarheid voor de talentvolle Fransman, die (wederom) op weg lijkt naar een Renault-contract.

Top Headlines