Mercedes geeft update over achtervleugel na nieuwe FIA-test

Na de kwalificatie voor de Grand Prix van Qatar werden alle auto’s onderzocht door de FIA, waarbij de autosportbond vooral keek naar de achtervleugels van de bolides. Dit is een reactie op een klacht van Red Bull Racing over de achtervleugel van Mercedes, die te veel zou buigen boven een snelheid van 260 kilometer per uur.
Dit zorgt ervoor dat de Mercedes W12 een hogere snelheid kan halen op de rechte stukken, aangezien er minder luchtweerstand is. Maar als dit bereikt wordt door een buigende vleugel, is dat illegaal. Red Bull Racing verdenkt Mercedes ervan om een illegale vleugel te gebruiken, waarna de FIA nu alle achtervleugels getest heeft in Qatar.
Aan de hand van die tests wordt er een nieuwe Technical Directive verwacht in Saoedi-Arabië, maar Mercedes kijkt niet op tegen een dergelijke ingreep. Volgens het Duitse team zijn ze zonder enige problemen door de test gekomen. Dat laat Mercedes weten aan Auto, Motor und Sport.
“Al had men er 100 kilo aan gehangen, dan buigt de vleugel nog niet. Hij was ijzersterk”, zegt een medewerker van Mercedes nadat de FIA 70 kilo op de vleugel drukte.
Het bericht Mercedes geeft update over achtervleugel na nieuwe FIA-test verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines