‘Honda gaat ‘engine map’ in Saoedi-Arabië aanpassen om Max Verstappen te helpen’

Lewis Hamilton kreeg in Brazilië een nieuwe ICE van Mercedes, waarmee hij flink meer vermogen tot zijn beschikking heeft dan titelrivaal Max Verstappen. De Brit gebruikte zijn nieuwe krachtbron niet in Qatar, zodat hij tijdens de laatste twee races zo veel mogelijk uit zijn motor kan halen. Maar Honda zit niet stil.
Volgens Giuliano Duchessa, Italiaans journalist van Formu1a.uno , is de Japanse motorleverancier van Red Bull Racing namelijk van plan om de ‘engine map’ van Verstappen aan te passen. Door de software te veranderen kan Red Bull meer vermogen uit de krachtbron halen, wat Max moet helpen in zijn strijd tegen Lewis Hamilton.
Deze nieuwe engine map kan Verstappen gebruiken in Saoedi-Arabië en Abu Dhabi, waardoor Hamilton niet zo veel voordeel heeft van zijn nieuwe motor als dat nu het geval zou zijn. In Brazilië zorgde de verse ICE van Hamilton ervoor dat zijn auto 20 kilometer per uur harder liep op de rechte stukken.
Met nog twee races te gaan staat Verstappen acht punten voor op Hamilton in het kampioenschap. Dat betekent dat de Limburger in Saoedi-Arabië de titel al kan winnen. Dit zijn de vier scenario’s waarop Verstappen volgend weekend kampioen kan worden .
Het bericht ‘Honda gaat ‘engine map’ in Saoedi-Arabië aanpassen om Max Verstappen te helpen’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines