Helmut Marko woedend om ‘onsportieve gebaren’ van Mercedes

Red Bull-adviseur Helmut Marko onthult dat hij dit seizoen meerdere gesprekken heeft gevoerd met de FIA naar aanleiding van het gedrag van concurrent Mercedes. Volgens de Oostenrijker stelde het Duitse team zich zéér onsportief op, nadat het duidelijk was dat Red Bull Racing een auto had gebouwd die meekon met het tempo van Mercedes.
Vanaf het begin van het seizoen werd er door Mercedes gezocht naar onderdelen op de Red Bull RB16B die misschien niet helemaal legaal zouden zijn. Zo werd er geprotesteerd in Spanje om de flexibele achtervleugel en werd er geklaagd in Frankrijk om de té snelle pitstops van Red Bull.
Helmut Marko ergerde zich kapot aan het gedrag van Mercedes, waarna hij een gesprekje heeft gevoerd met de FIA om dit aan te kaarten. Volgens de adviseur heeft Red Bull daarna haar concurrent een koekje van eigen deeg gegeven. Dat laat hij weten aan de Nederlandse versie van Motorsport.com.
“Toen Mercedes zag dat wij gelijkwaardig of zelfs sneller waren, kwamen ze eerst met flexi wings en daarna met allerlei andere schijnargumenten”, aldus Marko. Red Bull Racing heeft dit daarna terug gedaan bij Mercedes. “Wij hebben die acties als een zeer onsportief gebaar opgevat en hebben ons daarna ook geconcentreerd op wat er zoal bij Mercedes gebeurt, bijvoorbeeld met die vleugels. Dat komt er allemaal bij als de strijd zo intensief is als dit jaar en vooral als iemand niet gewend is dat er een ander team concurrentie kan bieden.”
Het bericht Helmut Marko woedend om ‘onsportieve gebaren’ van Mercedes verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines