Honda wilde de motor van Max Verstappen vervangen, maar stuitte op problemen

Max Verstappen had in Qatar bijna een vijfde ICE van het seizoen genomen, dat maakt Motorsport Italië bekend. Honda wilde de motor van Verstappen vervangen om hem zo veel mogelijk vermogen te geven voor de laatste twee Grand prix, maar stuitte op een probleem in Qatar: er was te weinig tijd.
Nadat de Nederlander een vijf plaatsen gridstraf kreeg voor het negeren van gele vlaggen in de kwalificatie, was Honda van mening dat het een ideaal moment was om de motor te vervangen. Hiermee zou hij teruggezet worden van de zevende naar de tiende plaats, maar zijn snelheid in de vrije trainingen liet zien dat Verstappen, samen met Hamilton, met kop en schouders boven de rest van het veld zouden staan.
Helaas stuitte Honda op een probleem: er was niet genoeg tijd om de motor van Verstappen te vervangen. De Limburger kreeg namelijk pas twee uur vóór de start van de race te horen dat hij plaatsen zou verliezen door een gridstraf. Het vervangen van een motor duurt vaak wat langer, zeker als je geen risico wilt nemen in een titelstrijd.


Verstappen neemt het op tegen verse Mercedes-motor


De Red Bull-coureur moet het dus doen met zijn Honda-motor die hij ontving in Rusland. Lewis Hamilton kan de laatste twee races van het seizoen gebruik maken van de krachtbron die hij in Brazilië in zijn bolide plaatste. Deze heeft pas één race verreden, dus zal meer vermogen hebben dan die van Verstappen. Het bericht Honda wilde de motor van Max Verstappen vervangen, maar stuitte op problemen verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines