BREAKING. Dit zijn de nieuwe commentatoren van de Formule 1 bij Viaplay

Breaking nieuws vanuit NENT: Olav Mol verdwijnt na 30 jaar als commentator in de Formule 1. Het Scandinavische bedrijf laat aan RacingNews365 weten dat het twee nieuwe commentatoren heeft gevonden: Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Hiermee komt er een einde aan de tijdperk.
Olav Mol werd in 1991 de vaste commentator in de Formule 1 op de Nederlandse televisie, waarbij hij slechts voor korte tijd vervangen werd door Ronald van Dam, omdat hij bij Sport1 niet live bij races kon zijn. Na 30 jaar moet Mol definitief afscheid nemen van de commentaar positie, nu Ziggo Sport de uitzendrechten moet afstaan aan de Nordic Entertainment Group.
Peter Nørrelund, Chief Sports Officer van NENT, legt bij RN365 uit waarom er gekozen is voor het nieuwe duo: “Nelson wordt de hoofdcommentator en Melroy wordt de co-commentator. NENT heeft jarenlange ervaring met het verslaan van de Formule 1. Wij denken dat dit de juiste wijze is om de sport te verslaan met een duo bestaande uit de commentator en de expert”, aldus de Deen.


Wie zijn de nieuwe commentatoren?


Valkenburg is al langere tijd te horen als commentator voor autosporten bij onder andere RTL en Eurosport. Hij versloeg onder meer de 24 uur van Le Mans, de Dakar Rally, het WEC en het WTCR. Co-commentator Heemskerk is een voormalig Formule Ford-rijder. Daar werd hij Nederlands kampioen in 2009, het jaar dat hij ook de titel in de Benelux pakte.   Het bericht BREAKING. Dit zijn de nieuwe commentatoren van de Formule 1 bij Viaplay verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines