‘Red Bull Powertrains heeft 45 medewerkers van Mercedes overgenomen’

Volgens het doorgaans zéér betrouwbare Auto, Motor und Sport heeft Red Bull Racing al een flink team opgezet voor haar nieuwe divisie: Red Bull Powertrains. Vanaf 2022 gaat het Oostenrijkse team zelf haar motoren ontwikkelen en dat wordt niet licht opgevat. AMuS laat weten dat er inmiddels 170 mensen gecontracteerd zijn voor Red Bull Powertrains.
Nadat Honda aankondigde dat zij na 2021 de Formule 1 zouden verlaten had Red Bull Racing drie opties: stoppen met de Formule 1, weer klantenteam worden als in de tijd van Renault of een eigen fabrieksteam worden. De laatste optie werd gekozen, waarna alles in gereedheid werd gesteld om de motorafdeling op te richten.
Het IE (Intellectueel eigendom) van de Honda-motor werd gekocht door Red Bull, wat in het eerste jaar ook nog hulp zal krijgen van de Japanse fabrikant. Daarnaast werden er een handjevol Mercedes High Power Performance-medewerkers weggekaapt uit Brixworth. Althans, dat leek in eerste instantie een handjevol werknemers.
AMuS maakt nu bekend dat het om veel meer mensen gaat dan eerst werd gedacht. Volgens de Duitsers heeft Red Bull 45 ingenieurs van Mercedes in dienst genomen. In totaal zijn er 170 werknemers aangenomen.
Het bericht ‘Red Bull Powertrains heeft 45 medewerkers van Mercedes overgenomen’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines