Nico Rosberg kiest kant Max Verstappen: ‘Lewis Hamilton had voordeel’

Oud-Mercedes-coureur Nico Rosberg is op zijn eerdere standpunt teruggekomen. De Duitser meende namelijk dat er verkeerde beslissingen waren genomen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. In zijn latere analyse van de wedstrijd denkt de wereldkampioen van 2016 daar nu toch anders over.
De wedstrijd op het Yas Marina Circuit zorgde voor genoeg stof tot napraten. Volgens het team van Mercedes waren er namelijk verkeerde beslissingen genomen gedurende de race waardoor Lewis Hamilton naast zijn achtste wereldtitel greep. Red Bull Racing meende dat er geen fouten waren gemaakt en daar sloten de stewards zich later bij aan. Het leek er nog even op alsof het team uit Brackley naar de rechter zou stappen, maar zover kwam het gelukkig niet. Na afloop van de wedstrijd schaarde Rosberg zich achter zijn oude werkgever Mercedes. Ook hij meende dat er onrechtmatige besluiten waren genomen. “Een hele vreemde beslissing van de FIA”,  zo klonk het eerder uit de mond van Rosberg.
Beide coureurs hadden voordeel
Nu slaat Rosberg een compleet andere toon aan. Hij denkt namelijk dat het ‘onrecht’ van de safety car een eerdere actie uit de race goedmaakte. Tijdens de eerste ronde ging Hamilton namelijk van de baan toen Verstappen hem probeerde in te halen. Hierdoor won de Brit flink terrein ten opzichte van de Red Bull-coureur. De eerste plek had hij volgens velen moeten teruggeven aangezien Verstappen er helemaal voorbij was. Dit gebeurde echter niet en ook de wedstrijdleiding besloot geen verdere actie te ondernemen. Volgens Nico Rosberg genoeg reden voor karma later in de race.
Hamilton had voordeel
“Eerder zei ik dat de stewards de juiste beslissing namen na de eerste ronde, maar daar moet ik nu toch op terugkomen. Lewis had daar namelijk voordeel en hij had de plek aan Max moeten geven. Het zijn beide belangrijke beslissingen geweest, zowel de safety car als de eerste ronde. Ik denk dus dat het zo goed is”,  aldus Rosberg in gesprek met Sky Sports.
Het bericht Nico Rosberg kiest kant Max Verstappen: ‘Lewis Hamilton had voordeel’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines