‘Toto Wolff gaat in gesprek met nieuwe FIA-voorzitter’

Mercedes-baas Toto Wolff heeft vrijdagmiddag een gesprek met de nieuwe voorzitter van de FIA, Mohammed Ben Sulayem. Dat weet GPFans te melden nadat zij hier over zijn getipt door bronnen. Het gesprek tussen de Oostenrijker en de FIA-baas zal ongetwijfeld gaan over het onderzoek naar de misstanden in Abu Dhabi.
Toto Wolff en Lewis Hamilton zijn nog altijd erg kwaad over de gebeurtenissen in de laatste race van het 2021-seizoen. Formule 1-wedstrijdleider Michael Masi wilde ervoor zorgen dat het seizoen niet achter de safety car zou eindigen, waarna hij wat regels verbroken heeft om dit te bewerkstelligen. Volgens Mercedes was dit een manipulatie van het kampioenschap, dat uiteindelijk gewonnen werd door Max Verstappen.
De FIA heeft inmiddels aangekondigd dat het is begonnen met een onderzoek naar het incident in Abu Dhabi, wat op 18 maart een gedetailleerde analyse op moet leveren. Het onderzoek wordt geleid door de FIA-voorzitter Ben Sulayem zelf, die op vrijdag dus ook een gesprek zal hebben met Wolff.
Ben Sulayem, zelf een oud rallycoureur, heeft zelf de touwtjes in handen genomen om er zeker van te zijn dat Lewis Hamilton in 2022 terugkeert op de Formule 1-grid. De FIA-topman kan niet hebben dat de zevenvoudig wereldkampioen in zijn eerste jaar als voorzitter direct zijn handschoenen aan de wilgen hangt door zijn beladen incident. Het gesprek met Wolff kan hier misschien in helpen.
Het bericht ‘Toto Wolff gaat in gesprek met nieuwe FIA-voorzitter’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines