Johnny Herbert: ‘Hamilton reed geweldig seizoen, Verstappen heeft het gekregen’

Johnny Herbert, voormalig Formule 1-coureur en tegenwoordig analist bij Sky Sports F1, zit nog steeds met de Grand Prix van Abu Dhabi in zijn maag. De Brit is van mening dat Lewis Hamilton is beroofd van de overwinning én het kampioenschap, door de beslissing van Michael Masi tijdens de safety car.
De Formule 1-wedstrijdleider besloot dat het epische seizoen niet achter de safety car kon eindigen – wat ook was gevraagd door de Formule 1-teams – dus maakte hij de keuze om de regels wat te buigen, zodat er nog één ronde geracet kon worden. In die laatste ronde wist Max Verstappen voorbij te gaan aan Lewis Hamilton, die de gehele race aan kop gelegen had.
Volgens Herbert is het ongelofelijk dat Verstappen nu het kampioenschap heeft gewonnen, nadat Hamilton het gehele seizoen uitmuntend gereden heeft. De Nederlander heeft, als we de woorden van Herbert mogen geloven, dit kampioenschap van Michael Masi gekregen.
“Het kan niet zo zijn dat de man die voor eerlijkheid moet zorgen(wedstrijdleider Michael Masi, red.), zo oneerlijk handelt tegenover Lewis Hamilton. Je kan niet zomaar zeggen dat we nog één ronde gaan racen, nadat Lewis zo’n geweldig seizoen heeft gereden. Hiermee gaf hij Verstappen dé kans op het kampioenschap. Verstappen had de juiste keuze gemaakt om zijn banden te wisselen, maar dit is niet juist”, aldus Herbert bij Sky F1.
Het bericht Johnny Herbert: ‘Hamilton reed geweldig seizoen, Verstappen heeft het gekregen’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines