Sebastian Vettel genoemd als mogelijke opvolger van Lewis Hamilton bij Mercedes

Het is nog altijd niet zeker dat Lewis Hamilton in 2022 terugkeert in de Formule 1. De Brit, die in Abu Dhabi op een pijnlijke wijze het kampioenschap verloor aan Max Verstappen, heeft al meer dan een maand niks meer van zich laten horen en dat zorgt voor onrust in Groot-Brittannië.
Volgens Sky Sports en de BBC hangt de terugkeer van Hamilton volledig af van het onderzoek van de FIA, naar de gebeurtenissen in de laatste race van het 2021-seizoen. Pas als de Mercedes-rijder tevreden is met die analyse, zal hij voor zijn achtste titel gaan strijden in 2022. Zo niet, dan weet Ralf Schumacher de perfecte opvolger voor Hamilton: Sebastian Vettel.
De voormalig Formule 1-coureur, en broer van Michael Schumacher, laat in gesprek met het Duitse Sky Deutschland weten dat hij in Vettel de ideale vervanger ziet van Hamilton. De Aston Martin-coureur won met Red Bull Racing tussen 2010 en 2013 vier wereldkampioenschappen en weet dus precies wat er nodig is om kampioen te worden, zo meent Schumacher.
“Vettel heeft ervaring, hij heeft snelheid en weet hoe de Mercedes-motor werkt. Hij weet eigenlijk zelfs hoe de Mercedes-auto rijdt, omdat de Aston Martin niet zo veel verschilt van het concept van Mercedes”, aldus Ralf.
De zesvoudig Grand Prix-winnaar weet ook zeker dat Vettel zo’n kans niet zou laten liggen: “Hij zal dat zeker aangrijpen. Het is zijn grootste kans om nog eens voor het wereldkampioenschap mee te strijden. Hij heeft al laten zien dat hij nog steeds wil winnen, dat werd afgelopen jaar wel duidelijk”, zo laat Schumacher weten.
Het bericht Sebastian Vettel genoemd als mogelijke opvolger van Lewis Hamilton bij Mercedes verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines