Marca: ‘Shockerende data over 2022-bolide Red Bull’

Volgens het Spaanse Marca hoeven fans van Max Verstappen en Red Bull Racing zich geen zorgen te maken over 2022. De grootste krant van het Zuid-Europese land heeft namelijk data in handen vanuit de windtunnel in Milton Keynes. Daaruit is op te maken dat Red Bull Racing een pijlsnelle auto heeft gebouwd voor aankomend seizoen.
Nikolas Tombazis, hoofd technologie bij de FIA, liet tijdens de Pirelli-test in Abu Dhabi weten dat hij verwacht dat de 2022-auto’s ongeveer 3 tot 5 seconden per ronde langzamer zijn dan de auto’s van 2021. Later liet Nico Hülkenberg weten dat hij niet denkt dat er zó’n groot verschil zal zijn tussen de twee bolides. Maar de cijfers die Marca in handen heeft van Red Bull zijn veelbelovend.
Volgens de Spaanse krant is de 2022-auto van Red Bull nú al sneller dan die van 2021. Adrian Newey zou zijn volledige focus gelegd hebben op 2022 en zou een geweldige vloer en achterkant ontworpen hebben. Hier komt aankomend seizoen zo’n 75% tot 85% van de performance vandaan.


Red Bull RB18 op speciale manier gebracht


De 2022-auto van Red Bull zal dit jaar speciaal bekend gemaakt worden . Normaliter plaatste het Oostenrijkse team gewoon een aantal foto’s op hun socials, maar dit jaar zal er een complete show omheen gebouwd worden. Fans kunnen zich aanmelden om een gepersonaliseerde ervaring te hebben tijdens die onthulling. Het bericht Marca: ‘Shockerende data over 2022-bolide Red Bull’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines