Romain Grosjean eens met Michael Masi: ‘Juiste beslissing genomen in Abu Dhabi’

Voormalig Formule 1-coureur Romain Grosjean is van mening dat Formule 1-wedstrijdleider Michael Masi een juiste beslissing heeft genomen in Abu Dhabi. De Australiër besloot om de safety car eerder naar binnen te halen dan gebruikelijk is, om er zo voor te zorgen dat het kampioenschap beslist kon worden tijdens de laatste ronde van de race.
Dit leverde ontzettend veel kritiek op, vooral vanuit Groot-Brittannië. Lewis Hamilton verloor hierdoor namelijk het kampioenschap aan Max Verstappen. Grosjean kan zich niet vinden in de kritiek op Masi en laat zelfs weten dat hij het ‘geweldig’ vond. Daarnaast meent de Fransman dat Max Verstappen over het gehele seizoen gezien de terechte winnaar is.
“Ik vond het geweldig. Het was zó spannend. Mijn hart sloeg op tilt” , begint Grosjean over de laatste ronde tegenover Racefans . “Het zou erg vreemd zijn geweest om de ‘lapped cars’ tussen Lewis en Max in te laten tijdens die laatste ronde. Maar voor Lewis was dit juist weer nadelig. Maar ik denk, voor de fans, voor de kijkers en voor de sport, was dit de juiste beslissing.” 
Dat Verstappen nu wordt gezien als onterechte kampioen, is schandalig, zo meent Grosjean. Volgens de voormalig Haas-rijder heeft Verstappen in Abu Dhabi de titel niet gewonnen, maar deed hij dat al eerder in het seizoen.
“Het is verkeerd om te zeggen dat het kampioenschap in de laatste ronde werd beslist. Het waren 22 Grand Prix die dat deden. Als je naar het totale plaatje kijkt – Max had een klapband in Bakoe, Bottas crashte Verstappen uit de race in Hongarije en er was de crash in Silverstone – dan heeft Verstappen veel meer punten verloren, waar hij niks aan kon doen. Hij verdiende het kampioenschap gewonnen meer”, aldus Grosjean.
Het bericht Romain Grosjean eens met Michael Masi: ‘Juiste beslissing genomen in Abu Dhabi’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines