Helmut Marko duidelijk over toekomst Pierre Gasly

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko heeft in gesprek met RacingNews365 laten weten dat de geruchten rondom Pierre Gasly en Mercedes “grote onzin” zijn. Als het aan de Oostenrijker ligt, rijdt de Fransman namelijk gewoon nog tot 2023 bij de Red Bull-familie.
Gasly mocht al eens proeven aan het grote team toen hij in 2019 Daniel Ricciardo verving bij Red Bull. Teamgenoot zijn van Max Verstappen bleek echter een flinke kluif en al snel werd de man uit Rouen vervangen door Alexander Albon. Gasly werd teruggezet naar Alpha Tauri waar hij twee sterke seizoenen reed. Met een overwinning en drie podia in dienst van Alpha Tauri leek het erop alsof de druk Gasly bij Red Bull parten speelde. Ondanks zijn betere prestaties bij het zusterteam had Gasly gehoopt in 2022 de overstap naar zijn oud-werkgever te maken. Red Bull koos echter voor Sergio Pérez, maar deze domper zal hem niet bij een ander team brengen. Volgens Helmut Marko blijft Gasly namelijk gewoon in dienst bij Red Bull.
Move naar Mercedes?
Door de contractverlenging van Pérez en de onzekerheden rondom de terugkeer van Lewis Hamilton, ontstonden er in de Franse pers geruchten over een mogelijke move van Gasly naar Mercedes. Met twee talentvolle coureurs zou het team uit Brackley namelijk een sterke opstelling hebben voor de komende seizoenen. Volgens Marko is er echter niets van deze geruchten waar aangezien Gasly nog tot 2023 onder contract staat bij Red Bull. “Gasly blijft gewoon bij ons tot en met 2023, want dit staat zo in zijn contract. Alle geruchten rondom Mercedes en Pierre zijn onzin. Hij is een belangrijke coureur voor ons. Alpha Tauri werd mede dankzij hem een middenmoter in 2021,”  zo laat Marko weten in gesprek met RacingNews365.
Het bericht Helmut Marko duidelijk over toekomst Pierre Gasly verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines