Vrijdagtrainingen Formule 1 weer terug naar 90 minuten

De twee vrije trainingen in de Formule 1 op vrijdag zullen in 2022 weer 90 minuten duren. Afgelopen seizoen was het format ingekort naar twee keer 60 minuten.
In 2022 zullen Formule 1-fans weer kunnen genieten van vrije trainingen die 90 minuten duren. Voorheen was het normaal dat een vrije training anderhalf uur in beslag nam, maar in 2021 werd hiervan afgezien. De trainingen werden ingekort naar 60 minuten waardoor rijders een uur minder hadden om de baan en auto te leren kennen. Komend seizoen zal de Formule 1 radicaal op de schop gaan met nieuwe bolides en een nieuwe kostenstructuur. Rijders en teams zullen dus extra aan de nieuwe auto’s moeten wennen waardoor 60 minuten langer trainen een flink verschil maakt.
Nieuwe weekendindeling
Terwijl de trainingen langer worden, zal een Formule 1-weekend korter worden. Normaliter bestond een weekend namelijk uit vier dagen beginnende op de donderdag. Op deze dag stonden voorheen media- en sponsoractiviteiten gepland. Formeel wordt de dag dus geschrapt, maar teams hebben nog steeds de vrijheid om wél iets in te plannen met sponsoren en/of media.
Meer sprintraces
In 2022 komen er ook meer sprintraces. Waar er in 2021 drie sprintweekenden op de planning stonden, zullen dat er in 2022 zes worden. Een van de zes locaties is Zandvoort, als het aan de Formule 1-organisatie ligt tenminste. De baan in de Noord-Hollandse duinen vormde afgelopen jaar namelijk een flinke kluif voor coureurs om in te halen. Het is nog even afwachten op welke banen er precies zal worden gereden onder het sprintformat.
Het bericht Vrijdagtrainingen Formule 1 weer terug naar 90 minuten verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines