Toto Wolff legt snelheid van Mercedes in 2021 uit

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft in gesprek met Auto, Motor und Sport een boekje opengedaan over de snelheid van zijn team in 2021. Ook legt de Oostenrijker uit waar de snelheid van Red Bull Racing in het begin van het jaar vandaan kwam.
Sinds 2014 was Mercedes heer en meester in de Formule 1, tot 2021. Afgelopen seizoen kwam Red Bull Racing namelijk als een speer uit de startblokken. Het team uit Milton Keynes leverde een snelle auto af en Max Verstappen was gedurende de eerste seizoenshelft oppermachtig ten opzichte van Mercedes. Na de race op Silverstone kwam daar echter verandering in. De zilverpijlen namen updates mee en het eerdere voordeel van Red Bull leek te zijn verdwenen. Toto Wolff legt nu uit waardoor dit verschil in pace kwam.
Verkeerde inschatting
In het interview blikt Wolff openhartig terug op het afgelopen seizoen. De Oostenrijkse teambaas stelt dan ook dat Mercedes de nieuwe reglementen heeft onderschat. Wolff denkt zelfs dat Mercedes aan het begin van het seizoen minstens een seconde heeft verloren ten opzichte van Red Bull en Verstappen.  “We hadden gedacht dat de nieuwe regels geen probleem zouden zijn voor ons. Wel gingen wij het seizoen in met het gevoel dat we een soort uitdaging aangingen. Achteraf bleek dat een verkeerde inschatting en het heeft ons minstens een seconde gekost,”  aldus Wolff.
Steeds de goede afstelling
Mercedes had tot de race op Silverstone nodig om het gat naar Red Bull te dichten. Vanaf die race werd het gat richting Red Bull namelijk alsmaar kleiner en kleiner. Volgens Wolff was dit toe te schrijven aan het vinden van de perfecte afstellingen. Wel geeft de teambaas toe dat er in Austin werd geblunderd waardoor Verstappen de race kon winnen. “Onze afstellingen werden alsmaar beter en beter. In Texas hadden we beduidend de verkeerde afstelling gekozen, maar vanaf Brazilië ging het alweer een heel stuk beter,” zo sluit de Oostenrijker af.
Het bericht Toto Wolff legt snelheid van Mercedes in 2021 uit verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines