McLaren laat Alonso vrij om bij ander Formule 1-team in te stappen

Bij het team waarvoor Alonso tussen 2015 en 2018 reed, zal dat in 2020 in ieder geval niet kunnen. McLaren maakte eerder deze week bekend ook volgend seizoen met huidige rijders Lando Norris en Carlos Sainz aan te treden. Zou Alonso terug willen keren in de Formule 1, dan moet dat dus in dienst van een ander team.
McLaren-directeur Zak Brown ziet daar geen probleem in. De Amerikaan, die lange tijd werd gezien als het besturende verlengstuk van de Spaanse stercoureur, wil Alonso niet in de weg staan. Geruchten dat Alonso banden met McLaren zou hebben verbroken, drukt hij echter nogmaals de kop in.
"Fernando is en blijft een ambassadeur van het merk McLaren", laat Brown in de persconferentie op het circuit van Silverstone weten ten overstaande van de verzamelde pers, waaronder RacingNews365. "We voeren momenteel gesprekken over de toekomst en die gezamenlijke toekomst ligt buiten de Formule 1. Fernando zou wel in de Formule 1 willen racen, maar wij hebben gewoonweg geen zitje voor hem. Als hij elders wil instappen, dan geven wij hem die vrijheid en zullen we Fernando uiteraard steunen."
Alonso reed in totaal vijf Formule 1-seizoenen in dienst van McLaren, naast zijn vierjarige stint in dit decennium was de tweevoudig wereldkampioen ook in 2007 actief voor de Britse renstal. In dat jaar won hij vier Grands Prix - tijdens de tweede periode van samenwerking tussen McLaren en Alonso was het beste resultaat een vijfde plek.
Met medewerking van Joe van Burik

Top Headlines