Verstappen duidelijk richting wedstrijdleiding: "Laat ons gewoon racen"

De lichte touche tijdens de inhaalactie van Max Verstappen op Charles Leclerc zorgde voor een bizarre afloop van de Oostenrijkse Grand Prix. Liefst drie uur lang moest de Red Bull-coureur wachten op het oordeel van de wedstrijdleiding, die uiteindelijk geen straf oplegde.
Ondertussen heeft de hele racewereld zich al uitgelaten over het bewuste moment. De meningen lopen daarbij sterk uiteen van voormalig coureurs die het belachelijk vinden dat er überhaupt een onderzoek werd ingesteld, tot en met mensen die een straf eisten voor de Nederlander.
Ten overstaan van RacingNews365 laat Verstappen zich nog eenmaal uit over het bewuste moment. "Ik heb de beelden bij de stewards nog diverse keren gezien, maar voor mij was de situatie zeer duidelijk. Als er geen uitloopstrook was, dan had Charles ook van zijn gas gemoeten omdat hij anders naast de baan belandde."
De uitloopstroken zijn daarbij funest voor het racen en zorgen voor discussie, aldus de Nederlander: "Het enige dat coureurs nu doen is zo lang mogelijk naast een ander blijven rijden via de uitloopstrook, in de hoop dat de coureur die aan de binnenkant rijdt zo nog een straf krijgt. Dat vind ik niet correct. Als het in bocht vier was gebeurd, (waar een grindbak ligt red.) dan was Leclerc echt niet aan de buitenkant gebleven."
Verstappen heeft een duidelijke boodschap voor de wedstrijdleiding: "Laat ons gewoon racen."
Met medewerking van Joe van Burik

Top Headlines